Cikgu Norr
Cikgu Norr Cikgu Norr Cikgu Norr Cikgu Norr Cikgu Norr Cikgu Norr Cikgu Norr

KAD BACAAN PINTAR PRASEKOLAH DAN TAHAP 1

 


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Kad Bacaan Pintar dibina adalah untuk membantu murid-murid prasekolah dan tahap 1 yang masih belum lancar membaca atau masih belum menguasai kemahiran membaca dengan baik.

Seperti yang kita tahu membaca merupakan salah satu daripada enam kemahiran bahasa yang sangat penting dalam kehidupan seharian kita. Penguasaan kemahiran membaca juga mempengaruhi prestasi pembelajaran murid dalam mata pelajaran lain juga. Kanak-kanak yang tidak menguasai kemahiran membaca akan ketinggalan dalam pelajaran dan memerlukan masa tambahan untuk pelaksanaan intervensi bagi membantu murid menguasai kemahiran membaca.

Rentetan daripada masalah ini, maka saya mengambil inisiatif untuk membina kad bacaan pintar ini untuk kegunaan murid saya di kelas tahap 1 (1,2 dan 3) bagi murid yang masih lemah dalam penguasaan membaca.

Kad Bacaan Pintar ini boleh digunakan terus secara digital di sini.👇👇 (pangkah iklan untuk paparan yang lebih besar).Pengguna juga boleh muat turun Kad Bacaan Pintar ini dengan menekan "Klik di sini" 👇👇Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada anak-anak didik yang tengah gigih berusaha menguasai kemahiran membaca dengan baik.

Post a Comment

1 Comments

  1. Ya Allah, berikanlah rezeki yang melimpah ruah ke atas seluruh keluarganya, berikan kesihatan sebaik baiknya, dan berkatilah sentiasa hidupnya. sesungguhnya, bahan bahan yang dikongsikan sangat bermanfaat bukan hanya guru malah menjadi bahan yang sangat bermanfaat untuk para pelajar. Amin ya Rab. Terima kasih Cg Nor.

    ReplyDelete